Почистване

За да подготвите кристал за лечение, първо трябва физически да почистете кристала от кал, масла, пясък или други вещества и частици. След това, използвайки определена техника за почистване, за да премахнете всяка негативна енергия от кристала, като не забравяйте да проверите почистването, така че да сте сигурни, че не прехвъряте остатъчни енергии върху себе си или върху ваш клиент. За максимални лечебни ефекти, приложете „зареждане“ на  кристала, което ще му осигури подходящо електромагнитно поле и го „подхранете“ чрез насищане с ултравиолетова светлина, която тонизира всеки кристал.

Активиране

Понякога, кристалът може да бъде в спящо“ състояние и трябва да направите така, че той да разбере за какво щесе използва, например за лечение или за медитативни цели. Осъществяването на духовна връзка с вашия кристалпомага, за неговото активирате, т.е. за събуждането на съзнанието му. Можете да активирате вашия кристал, като го държите в ръце и го търкаляте бързо напред – назад във вашите длани, също когато спите с него, взирайки се в него, чрез измиването му или просто, когато работите с него.

Зареждане

Слънчевата светлина презарежда кристала с ултравиолетови лъчи, понякога наричани светлинна радиация. Общо взето, когато кристалът идва от недрата на Земята, той е зареден с Ин енергия, т.е. с женският принцип. Кристалът,за да се образува като такъв,  е „поел“ подхранващи го вещества от почвата – газове, вода, различни минерали и други „хранителни вещества“. Когато е изкаран от Земята, той е бил отстранен и от Ин-енергиите и сега трябва да получи и Ян-енергията като източник на енергийно обновление.

Програмиране

Кристалите се „раждат“ в недрата на Земята с набор от програми (набор от инструкции), които определят това как да израстнат, каква структура да заемат, къде точно да се появят, колко бързо да израстнат и с какви енергиини характеристики – точно като нас хората, които имаме набор от генетични инструкции. Този вътрешен модел не може да се променя.

Споделени идеи

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. Over set was for him own gathering for form forth Blessed also shall and, moved together it earth be.