Медитация с кристали

„Медитацията е здравословна“

Медитацията е древна практика, която е от огромна полза за практикуващия. Тя не се влияе от определена религия или изобщо от вяра в нещо и не изисква някакви конкретни метафизични или духовни идеи. Не се нуждаете и от специален талант. Необходимите средства сте само вие и вашият ум и няколко минути, в които можете да останете необезпокоявани.
Защо хората медитират?

За отмора. Медитацията ще промени състоянието ви на осъзнаване. Това е физически факт. Всъщност може да забави вашия модел на мозъчните ви вълни  и да ви премести от активното „бета“ състояние към състоянието „алфа“. Това ще отпусне както тялото ви, така и вашият ум.

За творческа визуализация. В режим на алфа вълни също можете да говорите със себе си и творчески да визуализирате нещо, което търсите, нещо към което се стремите. Това може да бъде нова връзка, по-щастливо състояние на ума, подобряване на здравето или каквото желаете. След това можете да видите и начинът за осъществяване целта си. Тези потвърждения се явяват мощни програматори на човешкия ум.

meditation2Връзка с вашия Висш Аз. Сега това може да ви изглежда малко невероятно, но по време на медитация ще се окаже, че сте само с вас самите. Когато мозъка ви е в състояние „алфа“, тогава всички ваши мисли и идеи идват от дълбините на съзнанието ви, докато в този момент вие продължавате да сте в съзнание („алфа“-състоянието е характерно за времето на съня). Всичко това ще се случва спорадично, но ще бъде смислено. Това състояние дори води до леко пристрастяване. Започваме да се чудим кои наистина сме ние – тези от ежедневието или тези от дълбокото медитативно състояние. Тогава долавяме и проблясъци от нашите най-съкровени мисли и от нашите мечти.

„Отпушването“. Повечето хора, започват да се чувстват наистина щастливи, когато осъзнаят, че всичко, от което се нуждаят се намира в тях самите и че то по същество е безгранично, и започват да изпитват удовлетворение от неговото споделяне. Медиацията дава ни възможност да се фокусираме върху това, което е вътре в нас.

Самолечение. Всички знаем, че сами предизвикваме голяма част от нашите страдания. Както можем да си мислим, че сме болни, така можем и да си внушаваме, че сме добре и че се възстановяваме. Медитацията е директна връзка към вашата същност. Чрез нея можете да достигнете и до „духовните“ причини за вашето заболяване . Уверениятапо време на медитация , че сте по-добре и че оздравявате са ефективни инструменти за контрол над ума и тялото, инструменти на вашето собствено „здравеопазване“.

Откриване енергийните центрове. Медитацията ще ви помогне да намерите източници на енергия, които са във вас самите.

Заземяване. Медитацията ще ви свърже със Земята, както и ще ви увери, че виждате истинската природа на нещата – такива, каквито наистина са.

Свързване с ангели и духовни водачи. Молитвата често пъти е форма на медитация. Медитативното състояние прави ума ви по-отворен към общуване с духовете.

Как да използвам кристали в медитация?

Медитация с кристал е процес състоящ се от два етапа. Първо трябва да намерите кристала, който притежава енергията на Универсалната Жизнена Сила, подходяща за вашите намерения. Тогава трябва да вземете кристала в ръка или да го поставете пред себе си, за да се съсредоточите върху него по време на медитация.

Изборът на правилния кристал отнема малко време. Всеки кристал има собствена кристална енергийна решетка, цветен лъч на въздействие и земна сила, обусловена от неговия химичен състав. Изберете кристал, който притежава съответната енергия подходяща за вашите нужди в момента. Потърсете такъв и в секция Кристали от магазина на този сайт.

Можете също да обмислите и възможността за използване на кристал според Елементът му по Фън Шуй, от който се нуждаете в момента. Погледнете секцияте Фън Шуй, за да намерите такъв кристал (разработва се в момента).Имаме на разположение кристали със силна Елементална енергия – на Вода, Земя, Огън, Метал и Дърво. Можете да използвате и кристал, който е хармонизиран с енергията на определен ангел или богиня. Ако медитирате за самолечение, ще ви бъде полезен кристал, свързан със съответната чакра. В секцията „Свойства на Кристалите“ ще намерите описания за употребата на множество кристали.

meditation1След като имате вече кристала с подходяща енергията, която да улесни вашата медитация, го поставете пред себе си или да го вземете в ръка. Не е задължително да седите в характерната за медитация поза Лотос. По-скоро се настанете удобно. Можете да седнете върху възглавница, на стол, на пейка или някъде, където да се чувствате комфортно. Отпуснете се. Направете няколко дълбоки вдишвания. Сега се съсредоточете върху пръстите на краката си и започнете да ги отпускате, докато те се отпуснат напълно. Не бързайте. Правете само това. После се съсредоточете се върху всяка следваща част от тялото си и направете същото, докато стигнете до ума си. След това много бавно бройте от 10 до 1. Сега си представете въже, което е вързано за центъра на земята, простиращо се през целия път от центъра на земята до вашия гръбнак и чрез гръбнака ви то се свързва с вашия ум. Помислете си за ставане. Не би трябвало да сте в състояние да можете да се изправите. Това ще означава, че вече сте заземени и се намирате в медитативно състояние. Готови сте да започнете.

Сега към вашата цел. Да предположим, че се стремите да излекувате някаква болежка. В медитативното състояние почувствайте енергията на Космоса протичаща във вашия кристал. Бъдете сигурни, че всъщност можете да усетите и да видите тази енергия. Това изисква известна концентрация, но в това състояние вече трябва да ви е по-лесно.Вижте как енергийния поток се влива в тялото ви. Сега, с протичащата вече енергия, съсредоточете ума си върху вашата цел. Ако се опитвате да се излекувате вижте как този енергиен поток се насочва към мястото на болката. Ако се опитвате да отворите енергиен центрове, вижте как енергийния поток се насочва към правилната чакра. Ако се опитвате да просто да се отпуснете, вижте как енергия започва да ви поглъща и обвива в защитен пашкул. Ако търсите разбиране, вижте как енергийния поток се стича към дълбоките кътчета на съзнанието ви. Ако търсите да общувате с духове, вижте енергийния поток да излиза от върха на главата ви и да се разпръсква в небесата.

Сега вие сте свързани със себе си и с енергията на Универсалната Жизнена Сила, чрез вашия кристал и вашето психическо състояние. Може повече и да не искате да напуснете това състояние. То е естественото състояние на  Повишено Осъзнаване.

От само себе си ще разберете и почувствате кога е време да се върне към всекидневния свят. Забавете енергийния поток. Вижте как кристала избледнява. „Изключете“ го. Сега започнете от върха на главата си и мислено разклащайте всяка част от тялото си. Когато стигнете до пръстите на краката си, разамърдайте ги и след това да си представете как въжето, което ви свързва с центъра на земята изчезва. Сега се изправете. Опънете ръцете си над главата толкова високо, колкото можете, застанете на пръсти (ако можете) и се протегнете. Благодарете на кристалаи го сложете някъде надалеч от вас.