Любопитна информация за минералите

*благодарим сърдечно на авторите на следващите статии и постове и се надяваме да не сме засегнали нечий авторски права, а ако е така моля да ни уведомите и тяхното съдържание ще бъде премахнато от сайта

За всяка болка си има минерал, точно както за всяка болежка си има билка

„„За всяка болка си има минерал, точно както за всяка болежка си има билка. Скъпоценните камъни могат да бъдат идеален терапевт за нас, стига да ги допуснем в живота си”, казва Панайот Трифонов. Той е популярен във Велико Търново именно с дълбокото си познание за минералите и техните лечебни свойства. Г-н Трифонов е още радиестезист, точен диагностик, биолог. Завършил е Военната медицинска школа в Русе, учил е дефектология, занимавал се е с рейки и има второ ниво, изучава лечебните методи на Петър Дънов, практикува сахаджи йога и т.н. и т.н. Панайот Трифонов владее и изучава общо 50 източни метода за терапия. Най-често се занимава с минералите. Започнал преди години, след като лекарите поставили неточна диагноза на неговата съпруга.

„Минералите се ползват за тонизиране на тялото, те действат и на физическото, и на енергийното ни тяло. Имат вибрации, които точно отговарят на вибрациите на органите в нашето тяло. Когато органът има достатъчно силна енергия, той е здрав и работи нормално – и обратното, ако не му достига енергия, органът боледува”, обяснява г-н Трифонов. Затова трябва да поставим правилния минерал на точното място за съответния орган и тогава и минералът, органът и тъканите работят в обща вибрация, която е еднаква с космическите вибрации. Когато има несъответствие между тях, настъпва болестно състояние. А то се усеща в умората, отпадналостта, неразположението и чрез болката.

Минералогията си е цяла наука и да знаеш за всеки орган кой минерал отговаря е огромна информация. Но е добре да знаем, че за мозъка най-подходящ е планинският кристал. За сърцето отговаря зеленият аквамарин, а за белия дроб – пиритът. Черния дроб можете да зареждате със зелен жадеит, бъбреците с нефрит, който помага и на сърцето. Ако очите ви са уморени, помагайте им с планински кристал, за костната система подходящ е лабрадорът.

„ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА ЧАКРИТЕ, РАЗПОЛОЖЕНИ ПО НАШЕТО ТЯЛО, И ТОВА, ЧЕ ТЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ЗДРАВЕТО НИ. Чакрите също си имат минерали, които най-лесно хората могат да запомнят по цвят”, усмихва се г-н Трифонов.

Първата чакра е в основата на гръбначния стълб и тя отговаря за кръвта, за дебелото черво, надбъбречните и половите жлези. Нейните камъни са оцветени в червено. Втората чакра е четири пръста под пъпа. Тя захранва отделителната и половата ни система. Ако искате да дадете повече енергия там, поставете минерал в оранжев цвят четири пръста под пъпа си.

Третата чакра е тази, която захранва стомаха, панкреаса, тънките черва, черния дроб и далака. Това е слънчевият сплит, а неговите минерали са жълти на цвят. Четвъртата чакра е чакрата на сърцето, белия дроб, гръдните жлези, тимусната жлеза. Може да поставите минерали в зелено и розово върху гръдната кост, за да балансирате енергията там. Петата чакра е в основата на гърлената ямка. Тя захранва с енергия щитовидните и паращитовидните жлези и артикулационния апарат. Ако чувствате неразположение в тази област, поставете в гърлената ямка светлосини минерали.

Мозъкът и очите ни се захранват от шестата чакра, хипофизата, таламусът и хипоталамусът – също. Минералите за тази чакра са тъмносини и индигови на цвят и се поставят в средата на челото. Седмата чакра е чакрата на фонтанелата, тя работи за мозъка и за епифизата. Минералите, които отговарят на нея, са безцветните.

ПРЕДИ ОБАЧЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ МИНЕРАЛИТЕ, ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ МАЛКО ГРИЖА. „Задължително е, когато си купите полускъпоценен камък, първо да го изчистите от енергиите, които са влезли в него, когато са го докосвали хора или животни. Изчистването става в солен разтвор. Единствените минерали, които не бива да се чистят така, са топимите. Кехлибарът например е такъв”, обяснява Панайот Трифонов. След това полускъпоценните камъни трябва да бъдат заредени на слънчева светлина, на лунна светлина, на дървета, могат да бъдат заровени в земята или пък да бъдат заредени от здрав лечител. Планинският кристал например обича слънцето и може да стои на слънце непрекъснато, но има полускъпоценни камъни, които е по-добре да бъдат зареждани по другите възможни методи. Най-лесният и подходящ за всички е зареждането под пирамида, каквато всеки може да си направи от най-обикновен картон.

„Преди да ползвате минерала, трябва да го съзерцавате за около минутка, да го допирате до тялото си, да му говорите благи думи. Минералите имат енергия и усещат нашата енергия”, казва Панайот Трифонов. Едва след това те се поставят върху проблемния орган, върху неговите биологично активни точки, върху чакрата или върху меридиана на съответния орган. Минералите помагат чрез допира си, чрез цвета си, чрез радиоактивното си излъчване, чрез лазерното си излъчване. Освен това те са източник на квантова енергия и торсионни полета. „Нека обясня за торсионните полета. Те не са енергийни, а информационни полета. Тялото излъчва торсионна енергия, която се улавя от махалото на радиестезиста например. Вероятно мнозина са виждали как понякога махалото се завърта наляво, понякога надясно. В първия случай това е знак, че органът е болен. Ако се върти надясно, значи всичко е наред”, казва лечителят. И допълва още, че като радиестезист той е научил, че добре отворената чакра на здравия човек е 16 см в диаметър, а махалото се завърта 12 пъти за 10 секунди.

Другото голямо предимство на минералите е, че те имат качеството да превръщат водата и всички течности в структурирани.

Достатъчно е два пъти на ден за по 10 минути да ползвате минералите и енергията във вашето тяло ще бъде достатъчно мощна, усмихва се Панайот Трифонов. След всяко ползване обаче полускъпоценните камъни трябва да се подържат за около минута време на водна струя, за да падне от тях отрицателната енергия и след това да се оставят за зареждане.

И още няколко важни правила казва г-н Трифонов. По тялото се полагат нечетен брой минерали. Рубинът и александритът излъчват лазерен лъч, затова те не бива да бъдат по-големи от грахово зърно. Останалите минерали е добре да са между сантиметър и три сантиметра големи. Големите друзи пък са подходящи само за пречистване и зареждане на помещенията. Черният турмалин тушира вредните лъчения от компютъра, телевизора, мобилния телефон. Минералите могат да закодират информация също както водата. Водата от някои минерали може да се пие, на други се ползва само за обливане на тялото.

„Нека хората да знаят, че минералите не са панацея. Няма излекувана хронична болест. И много важно е човек да вярва във всяко лечебно средство, било то минерал или антибиотик. Те всички имат енергия и когато човек не вярва в лекаря, в лекарството, в процедурата, тялото му излъчва отрицателни вълни, които отблъскват всякакво благотворно влияние”, казва Панайот Трифонов. И допълва, че да се прекалява също е вредно. Носенето на огромни количества полускъпоценни камъни и метали – злато, сребро, мед, платина, може да доведе до умъртвяване на тъканите.

Другото голямо предимство на минералите е, че те имат качеството да превръщат водата и всички течности в структурирани. Достатъчно е два пъти на ден за по 10 минути да ползвате минералите и енергията във вашето тяло ще бъде достатъчно мощна, усмихва се Панайот Трифонов. След всяко ползване обаче полускъпоценните камъни трябва да се подържат за около минута време на водна струя, за да падне от тях отрицателната енергия и след това да се оставят за зареждане.

„Минералите се ползват за тонизиране на тялото, те действат и на физическото, и на енергийното ни тяло. Имат вибрации, които точно отговарят на вибрациите на органите в нашето тяло. Когато органът има достатъчно силна енергия, той е здрав и работи нормално – и обратното, ако не му достига енергия, органът боледува”, обяснява г-н Трифонов. Затова трябва да поставим правилния минерал на точното място за съответния орган и тогава и минералът, органът и тъканите работят в обща вибрация, която е еднаква с космическите вибрации. Когато има несъответствие между тях, настъпва болестно състояние. А то се усеща в умората, отпадналостта, неразположението и чрез болката.
Минералогията си е цяла наука и да знаеш за всеки орган кой минерал отговаря е огромна информация. Но е добре да знаем, че за мозъка най-подходящ е планинският кристал. За сърцето отговаря зеленият аквамарин, а за белия дроб – пиритът. Черния дроб можете да зареждате със зелен жадеит, бъбреците с нефрит, който помага и на сърцето. Ако очите ви са уморени, помагайте им с планински кристал, за костната система подходящ е лабрадорът.““

Скъпоценните камъни не са просто красиви парченца ...

„„Скъпоценните камъни не са просто красиви парченца, предназначени за украса на жената и за вграждане в пръстени, гривни или колиета. Те са частица от природата и Космоса. Според нея различните по цветове скъпоценни камъни са свързани със седемте чакри в човешкия организъм. От това произтичат и техните лечебни свойства.
Първата, най-ниска чакра е свързана с половата и възпроизводителната система. На нея отговарят червените камъни. Ето защо за полова мощ и за да се представя като бог в леглото мъжът трябва да носи винаги със себе си рубин. А ако той му се вижда прекалено скъп, може да го замени с по-евтините яспис или гранат.
Втората чакра /четири пръста под пъпа. Тя захранва отделителната и половата ни система/ е свързана с оранжевия цвят и камъните корнеол, халцедон и др. Те помагат за нормалното кръвообръщение и предпазват от анемии и други заболявания на кръвта.
На третата чакра /тази, която захранва стомаха, панкреаса, тънките черва, черния дроб и далака. /Това е слънчевият сплит, а неговитеминерали са жълти на  като цитрина. Те не са много като видове и са свързани със заболяванията на жлъчката.
Над тях е много важната четвърта чакра, отговаряща за сърцето и сърдечно-съдовата система, белия дроб, гръдните жлези, тимусната жлеза. Може да поставите минерали в зелено и розово върху гръдната кост, за да балансирате енергията  За предпазване от заболявания от този тип се препоръчва носенето на зелени камъни–малахит, смарагд, зелен или розов кварц.
Петата чакра е в основата на гърлената ямка. Тя захранва с енергия щитовидните и паращитовидните жлези и артикулационния апарат. Ако чувствате неразположение в тази област, поставете в гърлената ямка светлосини минерали.  Ако работите много с компютър и очите ви постоянно се преуморяват и ви болят, подходящ за тяхното лечение са светлосините камъни, какъвто е лазуритът.
Мозъкът и очите ни се захранват от шестата чакра, хипофизата, таламусът и хипоталамусът – също. Минералите за тази чакра сатъмносини и индигови на цвят и се поставят в средата на челото.
Впрочем за премахване на напрежение и болки в очите Лидия Старикова препоръчва и още един камък – планинския кристал. Вземете два планински кристала и поставете върху очите си 15-20 минути и ще усетите как болката и напрежението намаляват и накрая изчезват, съветва тя.
Планинският кристал, заедно с аметиста са част от камъните, които са свързани със седмата и най-висша чакра /чакрата на фонтанелата/, която отговаря за мозъка и за епифизата. Минералите, които отговарят на нея, са безцветните.
Според познавачката планинският кристал е най-универсалният скъпоценен камък. Той може да се използва за предпазване от негативна енергия.

Освен за лечение на определени заболявания скъпоценните камъни помагат и за спечелването на пари и за притежаването на власт, сила, могъщество и щастие. Оказва се, че камъкът на милионерите и всички почитателите на финикийските знаци е карнеолът. Той и аметистът дават още на притежателите си душевна сила, ясен ум и трезва мисъл. 
Другият камък на богатите е, разбира се, диамантът. Той обаче е доста скъп и далеч не всеки може да си го позволи.

Не носете талисманите си като бижута, където всички да ги виждат. По-добре ги сложете в една торбичка и ги носете в джоба или близо до сърцето. Така ще ви помагат най-много”, обяснява Лидия Старикова.“

Как да програмираме кристал

В метафизиката с термина „програмиране на кристал” се означава да се предаде и съхрани определен енергиен модел в кристал. Този енергиен модел може да бъде някаква мисъл, идея, цвят, емоция, звук или каквато и да било друга вибрация.

Вибрационният модел се запазва в кристала докато не бъде целенасочено изчистен от него.

Ето един примерен начин как да програмираме кристал. Какво ни е необходимо за целта?

1.Кристал – счита се, че планинските кристали са най-податливи и лесни за програмиране камъни.
2.Ясно Намерение – знание за това какво искате да програмирате кристала да прави.
3.Фокусирано Действие

Първа стъпка – Пречистете своя кристал с предпочитания от вас метод и се усамотете с вашия кристал някъде, където няма да бъдете обезпокоени по време на процеса по програмирането.

Втора стъпка – Задръжте кристала във вашата доминантна ръка (лява, ако сте левичари) и изчистете своето съзнание от несвързани с процеса мисли. Започнете да се фокусирате върху вашето намерение за програмирането на кристала.

Трета стъпка – Фокусирайте се върху вашето намерение за кристала като изричате високо на глас описателни думи. Например: Ако желаете да програмирате кристала си да ви донесе той вътрешно спокойствие, започнете да повтаряте думите „вътрешно спокойствие” отново и отново. Ако обстановката не позволява да изричате думите прекалено високо на глас или се опасявате, че бихте да привлечете ненужно внимание, можете да шепнете думите.

Четвърта стъпка – Повтаряйте думите на вашето намерение върху недоминатната си ръка, като наричане, след това поставете тази си ръка върху кристала и натиснете. Така вибрациите преминават в кристала.

Пета стъпка – Продължете да държите кристала и да повтаряте вашето намерение докато не усетите, че вибрациите са потънали в кристала напълно. Ако чувствате, че е необходимо, повторете Четвърта стъпка.

След като интуитивно усетите, че кристалът е приел вибрациите, отворете ръцете си и му благодарете. Той е вече програмиран.

А ето и молитва за освещаване на кристалите

„Господи! Благослови действието на силата на Твоите творения, която Ти си им дал според вида. И който и да носи Твоето творение, винаги да усеща тяхното присъствие и сила, да бъде достоен за Твоята защита. Благодаря ти, Господи!“

Кажете Молитвата седем или повече пъти, държейки минерали, кристали или бижута между дланите на ръцете си, на нивото на гърдите.“

Активация на кристала

След изчистване на кристала следва да се зареди със собствена енергия. За да направите това, подръжте го в ръката си, поднесете го към сърдечната чакра или към областта на „третото око“, намираща се между веждите. Освен това, трябва да сте в добро настроение и да мислите за своето желание. Това, между другото, е желателно да се прави всеки месец.

Рецепта на Абу Рейхан ал-Бируни

„Рецепта на Абу Рейхан ал-Бируни (10 век) за активиране жизнената енергия по всички точки на тялото:
В чаша вода вечер се поставят планински кристал и тюр-ко а з . На сутринта водата се изпива бавно, на глътки. Изважда се тюркоазът, а чашата се пълни с три части вода и една част чер-вено вино. То з и елексир се изпива също така бавно вечер преди лягане, като в чашата отново се слагат двата минерала и тя се пълни с вода.
Освен че гарантира добро здраве, изпълнението на ре-цептата повлиява за елиминиране на стомашни болки и киселини, справяне с възпаления на лигавицата и дразнения в гърлото.
Тюркоазът въздейства и при възпаление на белите дробове – вечер преди лягане се поставя за 20 минути върху гърле-ната чакра, сутрин се пие тюркоазена вода.
Бижу от сребро с тюркоаз засилва самочувствието. Ма-сажирането на пръстите на ръцете с необработен къс отгоре и отстрани помага за отстраняването както на депресивни със-тояния, така и на раздразнения.
Други указания: Водата за рецептата на Бируни не тряб-ва да съдържа хлорни йони.“

Кианит

Полаган сутрин и вечер за по 10 минути върху гърления енергиен център, стимулира говоренето,
способността на човека да се изразява, ученето на езици. Затоплена кианитова вода (камъкът се поставя в чаша вода
през нощта) успокоява болки в гърлото. Освен това тя разбива енергийните блокади и активира жизнената енергия.
Кианитьт има много силно въздействие при прогонване на мрачни мисли и безпокойство преди пътуване. За тази цел се
държи в ръка до отзвучаване на проблема.

Кристалите НЕ се чистят със сол

„Кристалите НЕ се чистят със сол, морска или обикновена, защото това ги дехидратира и след седмици започват да се люпат малки кристалчета от стените или фасетките им. Вярно, солта има естествени свойства да изтегля негативната енергия, но къде ще намериш чиста такава, само си представи емоционалния шум в един супермаркет.“

Обикновено ги слагате в пръста на саксията в къщи,за да се неутрализира енергията на предишните държатели.Държи си около 12 часа.След което се измива само с вода 2минути. Цитрин и оникс се измиват с топла вода.