Малахит

Малахитът има дълга история – данните за него датират още от египетската култура от преди 4000 г. пр. Хр.. Древните египтяни добивали малахит от Синайския полуостров и го използвали най-често за амулети и статуи. В египетската Книга на мъртвите се казва, че Богинята на небето „пуска звезди на земята под формата на зелени камъни.“

Камъкът е един от основните енергиини такива, използвани от висшата класа в Египет. Диадемите на фараоните често са били облицовани с малахит, тъй като се считало, че повишава вибрациите на владетеля и така го отворя за мъдростта при вземане на решение.

Налице е и едно древна руска легенда, която разказва, че всеки, който пие от чаша, изработена от малахит ще има силите да разбира езика на животните.

Друг уникален начин за използването на този камък е като грим за лице. Камъкът се смилал на фин прах и египетските жени го използвали като очен грим, за да изписват своите клепачи и мигли.

Малахит често е наричан и Паунов камък, тъй като той се счита за свещен за богинята Юнона, чиято пък свещена птица е паунът. Може би и поради това, че формите и шарките на камъка понякога наподобяват характерното око от пауновите пера.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 4

Моноклинна кристална структура

Малахитът обикновено се среща под формата на непрозрачни, зелени маси, а цветът му се дължи на съдържанието на Мед. С характерния си „балончест“ вид, малахитът се шлифова и полира, за да покаже своите редуващи се светли и тъмни зелени слоеве.

Мистични свойства:

Малахитът е прекрасна, естествена амалгама от минерали, която помага на ползвателя си да си спомня и да подновява връзката си с Универсума. Той освежава перспективите ни и ни позволява да се докоснем до нашата сърцевина, но без страха, който иначе ни задържа. Той позволява и да се докоснем до детето вътре в нас и то да бъде преродено в светлината. Успокоява душата и освобождава стреса, за да се даде новото начало.

Малахитът е чудесен за увеличаване на уменията за концентрация и е доста полезно за физически, а също и психически визии. Малахитът помага да се намери балансиран път между желанията на егото и нашата Висша Воля, подпомага отстраняването на блокажи и ни вдъхновява с идеи, които ще помогнат за проявлението на тези цели.

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Малахитът ни насърчава и укрепва по много начини. Това е камъкът на бременната жена, а освен това е и успешно средство за защита срещу сърдечни болки и сърдечна астма. Оптичните нерви в очите могат да бъде подсилени с ежедневно къпане на очите с малахитова вода.

Малахитът има чудесни лечебни свойства и поради високото съдържание на мед в камъка, той има много стабилно пулсиращо електромагнитно енергиино поле. Този камък поема негативната енергия от аурата, почиства я и по този начин балансира ползвателя си и го предпазва от последиците от тези негативни енергии.

С помощта на този камък, може да се противодейства на саморазрушителни романтични тенденции и да се насърчи реалната, чиста любов. Малахитът също така е добър и за повишаване на емоционалната стабилност и баланса като цяло. Той може да намали склонността на човек да излъчва заболяването си, астмата, артрита и туморите.

Malachite

Магически свойства:

Енергия: Приемаща

Елемент: Земя

Сили: Власт, Закрила, Любов, Мир, Успех в бизнеса

Малахитът се носи за откриване на надвиснала опасност. Легендата разказва, че този камък се напуква или разтрошава, за да предупреди ползвателя си за предстоящата опасност.

Този камък отдавна е известен за магическите ритуали, като се използва, за да отпуска допълнителна енергия и сила. Носете го, дръжте го или го поставете на олтара, за да увеличите възможността за изпращане на сила към магическата си цел.

Въпреки, че камъкът е с успокояващ зелено-син цвят, то той често се използва в защитната магия, особено за защита на деца.

Мъниста и висулки от малахит, се носят за предпазване от негативизъм и физически опасности, а носенето на малахит, който докосва кожата ви близо до сърцето, разширява способността ви да обичате и по този начин привлича любовта към вас.

Той е отличен и доста ценен камък за тези, които се чувстват така сякаш са на края на силите си. Изобщо Малахитът трябва да се носи с повишено внимание, тъй като усилва енергията ви!

Зодия:

Асоциации: Венера

Не е традиционен „Рожден камък“ за определен месец

Камък на Дева и Козирог, малахитът им носи много късмет!

Чакра Класификация:

Малахитът е ефективен за всички чакри и особено за четвърта – сърдечната Чакра.

Малахитът символизира разбиране на себе си и на другите, поради което е идеален камък при медитация.

Малахитът е един от малкото камъни, които могат да бъдат използвани, за да изчистят и да активират ВСИЧКИ чакри.