Гошенит

Гошенитът е бистър, безцветен, прозрачен чист берил, открит за първи път в Гошен, Масачузетс, САЩ. Д-р Джон Синканкас твърди, че първоначално е било допустимо гошенитът да включва и розови и други бледи, цветни нюанси, но към днешна дата се счита, че микроелементи не трябва да присъстват в състава на Гошенита, за да не му придават какъвто и да е цвят.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 7.5

Шестоъгълна кристална структура.

Ниската дисперсия на този камък го прави търсен и желан в ювелирната индустрия, още повече и заради отличната му твърдост и устойчивост на корозивни вещества.

Гошенитът се среща по цял свят и поради това включванията в Гошенита рядко се толерират при използването му за скъпоценни цели.

Още от 1-ви век пр.Хр. добрите качества на безцветния берил са го направили идеален заместител на другите безцветни скъпоценни камъни. Понякога, за да се създаде имитация на диамант или смарагд, при инкрустиране се поставя сребърно или зелено фолио зад фасетиран безцветен берил. Дублети и триплети се изработват по модела „сандвич“ – различни секции от синтетичен или естествен камък се поставят между секции гошенит, за да се симулират други ценни камъни. И тъй като частта от естествен камък може да съдържа включвания, специфични за този вид, то майсторската им изработка ги прави изключително трудни за разкриване.

Мистични свойства:

Гошенитът е известен с това, че насърчава практическата мъдрост, интелектуалното любопитство, мисловния процес и вземането на внимателно обмислени решения. Той ще ви помогне да разгледате ситуацията от всички страни разчупвайки упорството и твърдоглавието. Той ще помогне и на тези, които изпитват затруднения с вземането на решения.

Гошенитът е камък на верността, насърчава истината във всички отношения и по-специално в даването на дума. Гошенитът носи самоконтрол, креативност и оригиналност. Това прави комуникацията по-лесна и води до стабилизиране на отношенията.

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Гошенитът ще помогне за възстановяване на здравословния енергиен поток, протичащ през тялото, носи изцеление едновременно и от емоционална, и от физическа болка или нараняване. Позволява осъществяването на лесна комуникация, насърчава истината, помага за поддържане на самоконтрола и насърчава стабилността в отношенията.

Гошенитът е бил използван за лечение при нарушения или наранявания на краката и по-специално на мускулите на краката. Също така е доста полезен за преодоляване на прахови алергии.

Магически свойства:

Енергия: Поглъща

Елемент: Вода

Сили: Психически

Берил се е носил за предотвратяване на внушения или това, което днес бихме нарекли умишлена психична манипулация, която се практикува от евангелизатори, някои продавачи и политици. Това се нарича също и „прикачване“ или „кординг“(от англ. cording), т.е. когато дадено лице създава астрална (финно енергиина) връзка в астралното ни тяло, предимно през слънчевия сплит (трета чакра). Чрез тази връзка (подобна на кабел, корда) те могат да изсмукват енергията ни и дори да манипулират нашите действия (разбира се, ако притежават достатъчно сила за това).

Ако това се случи, лепнете малко парче объл берил над/върху пъпа и го оставете за толкова дълго, колкото е необходимо, за да се прекъсне „прикачването“/“кординга“ – обикновено пълни 24 часа.

Зодия:

Асоциации: Луна

Не традиционен „Рожден Камък“ за определен месец.

Камък на Близнаци, Като всички останали берили и гошенитът е символ на защита. .

Чакра Класификация:

Гошенитът използва чакрите, за да разпръсне своята собствена енергия във физическото ни тяло. В резултат на това всички чакри се пречистват, подравняват се и се разширяват; което от своя страна подобрява способността ни да поемаме повече от даден „цветен лъч“ през съответстващата му чакра.
Чрез увеличения високоенергиен поток, телата ни се пречистват, въвежда се по-висока вибрация навсякъде, увеличава се капацитета за поддържане на допълнителна светлина. Колкото повече светлина човек може да запази, толкова повече се доближава до есенцията на съществуването си.

По този начин се активира Енергийната Кундалини!