Лунен камък

Другите имена на този камък са воден опал, рибешко око или вълче око. Отдавна се смята, че той има характерни връзки с Луната и всички древни култури, запознати с този камък, са го използвали по време на нарастващата Луна в ритуали за любов и сексапил, а по време на намаляващата Луна за предсказване на бъдещето.

Лунният камък в Индия е свещен – разрешава се носенето му единствено върху жълта дреха. В индийската култура той се нарича Чандра Канта и се счита, че лунната светлина при Пълнолуние дава на този скъпоценен камък окултни и магически сили. Смята се, че носи много късмет и позволява да се вижда в бъдещето.

Сънуването на лунен камък означава пътуване и добро здраве, но може също така да символизира и развитието в духовен и психически план.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 6

Моноклинна кристална структура

Лунният камък блести в сини и бели опалени отблясъци, напомнящи Луната светлина, откъдето идва и името му. Блясъкът се създава чрез отразяване на светлината от вътрешната структура на слоевете. Тънките слоеве албит отразяват атрактивния син цвят, а по-дебелите слоеве фелдшпат придават белия такъв. Най-удивителното, е че наистина много наподобява Луната!

Лунният камък от Шри Ланка, класическата страна на произход на този камък, блести в бледо синьо на почти прозрачна основа, вълшебен е! Екземплярите от Индия отразяват подобни на облаци късове светлина и сянка в бежово, кафяво, зелено и оранжево. Тези цветове в комбинация с финия му блясък правят лунния камък идеален за бижута с чувствен, женствен характер.

Този скъпоценен камък е бил изключително популярен преди около сто години, в епохата на Арт-Нюуво. Той се използвал за украса на огромен брой бижута, създадени от известния френски майстор-златар Рене Лалик и неговите съвременници. Тези бижута днес обикновено се срещат само в музей или в частни колекции.

Мистични свойства:

Вибриращ с женствената мъдрост и енергията на Богинята-Майка при нарастваща и пълна луна, лунения камък хвърля отблясъци с успокояваща енергия. Той помага за засилване на интуицията и психическата възприемчивост, носи баланс и хармония с Универсума. Има силите да сбъдва желания. Лунният камък почита Богинята във всяка жена. Той помага при диети, градинарство, психическо осъзнаване и медитация. Успокоява стреса, тревожността, регулира хормоните при жените, повишава интуитицията чрез повишаване на чувствеността и предпазване от „обсебване“ от лични чувства. Дава по-голяма жизненост и гъвкавост.

При всички случаи помага на нашата нежна, женска (Ин), приемащата страна. Особено полезен при водните знаци. Помага ни да бъдем по-наясно с факта, че всички неща са част от един цикъл на постоянна промяна. Той е и препоръчителен скъпоценен камък за селскостопанските производители и градинарите, художниците, танцьорите и младите мъже.

Лунен камък, цветен
Лунен камък с цвят на праскова или кайсия носи успокояваща, женска енергия. Успокоява и освежава емоциите, като с това помага и за подобряване на самочувствието. Напомня ни за нашата собствена стойност и божественост. Той предизвиква чувственост и нежна страст. Цветът напомня на омагьосващото чувство, предизвикано от огромна пълна оранжево-червена луна, изгряваща ниско на хоризонта.

Лунен камък, Дъга
Вибриращ с женската мъдрост и енергията на Богинята при нарастваща и пълна луна. Той хвърля отблясъци с успокояващ ефект. Той помага за засилване на интуицията и психическата възприемчивост и носи баланс и хармония с Цялото. Ефектът на Дъгата си играе със спектъра на светлината и ни въздейства почистващо и вдъхновяващо.

Лунен камък, Сребърно-сив
Сребърно-сивият Лунен камък предизвиква чрез отблясъците си интуитивна сила, а при намаляващата луна облекчава отчаянието и увеличава способността за хармонично придвижване през естествените приливи и отливи на живота.

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

За Лунния камък се твърди, че помага при женски проблеми и при раждането. Чрез деблокиране на лимфната система, той може да лекува и балансира стомаха, панкреаса и хипофизната жлеза. Може да намали подуването и излишната телесна течност.

Поставен под възглавницата той ще помогне за по-спокоен сън, а и често се използва като лек за безсъние, заедно с аметиста.

Лунният камък се използва и като заместител на перлата, когато нямаме перла на разположение.

moonstone

Магически свойства:

Енергия: Приемаща

Елемент: Вода

Божества: Дияна, Селена, Изида, всички лунни богини

Асоцииран Камък: Кристален Кварц

Асоцииран Метал: Сребро

Сили: Любов, Гадаене, Сънуване, Градинарство, Защита, Младост, Психически способности, Сили при диета

Лунният камък приема и носи любов. Този прекрасен скъпоценен камък също така и защитава

Всеки човек трябва да работи с лунния си камък, за да разбере сам, дали той работи по-добре по време на нарастваща или на намаляваща луна за него самия и за вида гадаене, с което работи. За Лунния камък се твърди, че променя своя блясък с промяната на фазите на Луната – по-ярък при нарастваща луна или пълнолуние и по-тъмен при намаляващата или при новолуние.

Носи благосъстояние и дара на пророчеството, помага при свързване с женската страна от природата на човека, както и с Богинята. Работи добре и когато се съчетае с гранат – така той разкрива истината, скрита зад илюзиите и ви помога да разобличите скритите си врагове.

Този скъпоценен камък подобрява психическото състояние, а и може да помогне, ако го държите при гадателски си инструменти. За истинските търсачи на духовно развитие и мъдрост, луненият камък ще отвори вратата към Подсъзнанието като в същото време няма да позволи преминаването ѝ от някой, който още не е готов за това. Помага и за по-лесно осъществяване на комуникация с вашите водачи.

Ако сте чувствителен човек, по-добре избягвайте контакта с лунен камък по време на пълнолуние, тъй като може да се отворите към възприятие на психични, а и други сфери, а това понякога може да бъде доста изнервящо.

Носете този камък, когато гадаете, за да сте подготвени за получаването на скрита информация, която може да се окаже деликатна за лицето, на което гадаете.

Зодия:

Асоциации: Луна

Мистичен „Рожден камък“ за месец Юни

Камък на Рак, Везни и Скорпион

Лунният камък има положително влияние върху Рак, докато синкавият лунен камък е по-ефективен за Риби. Заради начина, по който той пътува през зодиака, лунният камък се счита и за предпазващ камък по време на пътуване, особено през нощта или по вода.

Чакра Класификация:

Лунният камък е най-полезен за втората, Сакрална / Пъпна Чакра, но той също се свързва и шеста Чакра / Третото око за придаване на емоционален баланс и грация.

Също така се използва и за балансиране на четвъртата, или сърдечната Чакра, като ни помага да различаваме това, което искаме, и това, което трябва … тъй като те не идват от едно и също място. Лунният камък може да ви помогне в усвояването на необходимите в живота неща, като същевременно ви помага да различавате това, което искате най-много и истински.

Лунният камък ще спомогне за постигане на баланс между сърцето и ума ви, без при това да губите необходимите ви внимание и нежност. Ще държи емоциите ви под контрол, за да им позволи да функционират правилно.