Молдавит

Молдавитът е уникален минерал, образувал се в резултат от някогашен сблъсък на метеорит със земната повърхност. Разтопените парчета скали, който тогава се разлетели се във всички посоки, днес ние наричаме Молдавит.

Интересно е да се отбележи, че Молдавитът може да се свърже с легендата за Светия Граал, където се казва, че „….и „Смарагди“  падали от небето, както за Сила, така и за Изцелението на Земята. За камъка от тази легенда се знае, че насърчава своя приносител към духовния път на себепознанието и така го води към личното му просветление. Същото може да се каже и за този мистериозен зелен камък – Молдавитът.

Молдавитът хармонира добре с много други  камъни и кристали, но е особено силен с Аметист, Цитрин, Танзанит, Чароит и Ларимар. Молдавитът засилва и одухотворява енергиите на камъните, които се използват с него, независимо какви са те.

Много хора считат, че Молдавитът им е повлиял изключително трансформиращо по един или друг начин, когато са го носили под формата на някакво бижу. Това може да се дължи на начина, по който Енергията тече навътре и навън от телата ни. Както си сложим пръстени или обеци, Молдавита от тях попада върху определени точки и меридиани от нашите енергийни тела и така фокусираната в него сила навлиза чрез тези енергийни потоци в цялата ни система, като така повишава нашите вибрационни нива. Това се отнася за висулки, които могат да се носят дълго време върху Сърдечната Чакра или за по-кратко време върху Чакрата на Гърлото, а дори и между тях.

Веднъж попаднали под влиянието на Молдавита, в нас започва процес на енергиен резонанс, в който се увеличава вибрационната честота на цялото ни същество и това отново ни кара да си зададем въпроса – що за магически трансформиращ камък е това?

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 5

Аморфна кристална структура

Молдавитът е тектит. Това е единственият „извънземен“ скъпоценен камък. Първите молдавити са били регистрирани през 1787 г. в река Вълтава в Чехия, откъдето идва и името му – Молдавит.

Молдавитът е полупрозрачен, зелен, метеоритен скъпоценен камък, който се отнася към тайнствената група на лъскавите, стъклоподобни обекти, наречени тектити. Смята се, че метеоритът/метеоритите, които са причината за образуването на Молдавита са паднали само веднъж – преди около 14,8 милиона години.

Оцветяването на тези полу-прозрачни шрапнели може да бъде от светло-зеленикав до тъмно-кафяв цвят. Повърхността им обикновено е неравна или груба, с характерни белези или назъбени текстури.

Две са основните теории, които се оптват да обяснят произхода на този мистериозен тектит. Според едната Молдавитите са дошли на Земята от директно от Космоса и тъй като те преминават през атмосферата, като по този начин се образува и тяхната характерна странна форма и текстурата на повърхността им. Другата теория гласи, че под въздействието на голям метеорит, при сблъсъка му със Земята, околните скали са се стопили и разпръснали наоколо като шрапнели с характерни белези и пукнатини, които са се появили след като шрапнелите са се охладили.

Мистични Свойства:

Молдавитът е изключителен камък – той е сред най-мощните минерали, които подпомагат нашето духовно развитие и разширяват съзнанието ни. Този камък насърчава и  ускорява вътрешния ни растеж и еволюция.

Поради своя смесен земен-космически произход, Молдавитът пази в себе си и тайните на Космоса. В него са „заключени“ мощните магически сили, движещи Вселената. Препоръчва се постоянното носене на този камък, тъй като той подмладява организма и дава на собственика си философски поглед върху нещата, прави го търпелив, милостив и удовлетворен от всичко, което му се случва.

Moldavite

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Молдавитът успокоява нервната система и отнема негативните ефекти причинени от стрес и преумора, нормализира съня и избавя от безсъние и кошмари. Висулки и гривни от молдавит се препоръчват за избавяне от страхове и уплах, тъй като той „запушва“ дупките в нашата аура, които са се образували в резултат на тревожност или стрес. Този минерал също се използва и за стабилизиране на кръвното налягане, облекчаване на главоболие, профилактика срещу очни заболявания – тези приложения са вследствие на зеления му цвят.

Молдавитът засилва обмяната на веществата, като по този начин значително подобрява вътрешното състояние на човека.

Молдавитът работи изключително добре с други кристали, камъни и минерали, като така повишава вибрационното ниво на всеки лечебен процес. Той пряко помага като насърчава растежа на нови клетки, спира косопада и облекчава проблеми с плодородието. Молдавитът може да се носи в бижута или да се държи по време на медитация.

Магически свойства:

Енергия: Не е отбелязана

Елемент: Не е отбелязан

Сили: Не са отбелязани

Молдавитът подпомага развиването на свръхсетивни способности, както и установяването на връзка с Висшите Сили. Ясновидци и маговете често използват този минерал, тъй като той предпазва от евентуалното въздействие на злите сили.

Комплект от Молдавит и метеорит подобрява комуникацията с другите светове и спомага при медитация или астрално пътуване.

Зодия:

Асоциации: Уран, Нептун и Плутон

Не е традиционен „Рожден камък“ за определен месец.

Този камък може да се носи от представителите на всички зодиакални знаци, без ограничения.

Ако сънувате Молдавитът означава, че скоро ще ви предстои някаква трансформация.

Чакра Класификация:

Молдавитът е в състояние да активира която и да е или всички чакри заедо, въпреки че най-често се препоръчва за Четвърта – Сърдечната Чакра, Шеста – Третото око и Седма или Коронната Чакра.

Енергията на този камък първият път обикновено отиват там, където това е най-необходимо за физическото или етерното тяло, а след това започва да се движи към Сърдечната Чакра и се съсредоточава там.