Селенит

Селенитът, както и Сатененият Шпат, и Пустинната Роза са разновидност на минерала Гипс. Често се образува при изпаряването на морската вода. Странното е, че Селенитът може да бъде повреден при контакта си с вода, така че не е добра идея да го почиствате с вода при каквито и да е обстоятелства.

Името Селенит означава „Лунен камък“, но той самият няма връзка с другия красив и устойчив камък известен като Лунен камък. Сребристият блясък на Селенита наистина напомня за блясъка на Луната и за това не е странно, че е наречен така по името на гръцката богиня на Луната – Селена.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 2

Моноклинна кристална стуктура

Селенитът е безцветна форма на гипса. Селенит, Сатенен шпат, Пустинна Роза и Гипсовото цвете са четири разновидности на минерала Гипс; всички те имат кристална структура. Четирите „кристални“ разновидности на гипса понякога биват групирани заедно и наричани с общото название Селенит, което не е много правилно. Също така, тъй като гипса има естествени термо-изолационни свойства, всички негови подвидове се усещат приятно топли при допир.

Мистични данни:

Селенитът е мощен кристал за психическа комуникация. Той ще подпомогне взаимодействието и контакта с мъдрите ви предци, ангели и духовни водачи, както и с възлюбени такива. Той осъществява това по телепатичен път и чрез пророкуване ни свързва със записите на Космическата Мъдрост. Поради тези си способности, Селенитът е камъкът, който трябва да се използва от медиуми и ясновидци.

Полупрозрачният Селенит има много фини вибрации и води до яснота на ума, отваряне на Коронната и другите горни чакри, осигурява достъп до Ангелското съзнание и по-висшите ръководства. Чистият селенит е връзка със светлинното тяло и ни помага да го „закотвим“ чрез земни вибрации.

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Селенитът може да лекува клетките на тялото и да гарантира, че телесните течности се движат и разпределят хармонично, включително и гръбначно-мозъчната течност. Изправя гръбначния стълб и насърчава гъвкавостта, той може да ви предпази и от епилептични припадъци. Той помага и за подобряване на цвета на кожата, както и увеличава капацитета на тялото за абсорбиране на калция. Помага и на организма при усвояването на необходимите витамини и минерали, но не го поглъщайте!!!

Селенитът е камък на плодородието, на бременността и майчинството. Той е прекрасен камък, който предпазва здравето на майката и на бременната жена, както и на още нероденото дете, докато спокойно напусне майчината утроба. Твърди се също, че селенитът увеличава либидото.

Selenite

Магически свойства:

Енергия: Приема

Елемент: Вода

Сили: Помирение, Енергия

Селенитът е най-ефективен в почистването и зареждането на другите камъни и кристали. Никога не трябва да се поглъща (дори и като част от елексир), но може да бъде поставен върху тялото или прекарван през аурата, за да се получи необходимия ефект.

Тя също така ще насърчи припомнянето на сънищата и на миналите животи за всеки, който е отворен към тях. Дръжте го в „любовната“ си торбичка, за да ви гарантира вечна вярност

Зодия:

Асоциации: Луна

Не е „Рожден Камък“ за определен месец.

Камък на Рак.

Ако сънувате селенит – това ви предсказва приятен период, когато вие и вашият дом може да бъдете център на положителни социални взаимодействия.

Чакра Класификация:

Селенитът е конкретно и пряко свързан с Шеста Чакра / Третото око, както и с Втората или Сакралната / Пъпна чакра.