Флуорит

Древните текстове твърдят, че флуоритът е домът на Дъгата.

Флуоритът има ограничена употреба като скъпоценен камък поради своята сравнително мека структура. Той, както всички останали членове на семейството си, се разделя и на люспи, но богатата му гама от цветове (често повече от един) го е направила интересен и търсен камък.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 4

Кубична кристална структура

Най-големите находища от този минерал са открити в Съединените щати, а скъпите розови екземпляри могат да бъдат намерени в Алпите и в Швейцария. Флуоритът може да съдържа повече от един цвят в един-единствен камък или кристал. Английският флуорит, който има лилави и жълти ивици и е известен като Синия Джон.

Мистични свойства:

Флуоритът е мощен лечител, влияе върху всички чакри, както и върху менталните ни нагласи. Той е отличен камък за прочистване на аурата – известен е фактът, че прекъсва „кордингите“ (нежеланите енергийни нишки, оставени в аурата ни от други хора).Флуоритът би ни помогнал и при асимилирането на излишна енергия – независимо дали е умствена, емоционална или нервна такава.

Флуоритът помага в ченълинга, отличен е и за свързване с Акашовите записи, за да ви се даде отговор на въпросите ви свързани с вашите предишни животи.

Изключително полезен при подпомагане на комуникацията между измеренията, особено при връзка с Природни духове, феи, елфи и други същества от народните предания.

Съчетавайте го с други камъни, за да засилите техните свойства и ефекти, особено ако се работи в посока на духовната цялост и развитие, истината и мира.

Обикновено той е полупрозрачен, но се среща и в нюанси на бяло, кафяво, синьо, жълто, лилаво, червено. Може и да е абсолютно безцветен, а зеленият флуорит е безценен помощник при заземяването на излишните ни енергии.

Лилав: подпомага способността за медитиране, увеличава психичното развитие, носи душевен мир и цялостност. В духовното си развитие, човек стига до момент, в който трябва да се реши и да поеме определен ангажимент; Флуоритът ще ви помогне да решите дали наистина сте готови да поемете този важен ангажимент. На някои лилавият флуорит ще им помогне да започнат да получават ченълинг информация, което е от решаващо значение за по-нататъшното им духовно развитие. Той не е просто камък на „психиката“, тъй като излъчва енергия през цялата светлинна система на тялото ни. Физически, лилавият флуорит е полезен и влияе здравословно върху кожата, костите и мускулната система.

Зелен: зеленият Флуорит носи изцеление на всички нива. Този камък ни позволява психически да сграбчим нашите болежки и въпроси свързани със сърцето и сърдечната ни чакра, като след това започва и да ги лекува. Зеленото е цветът на растежа и лечението. Използвайте този камък като мост към личностния растеж в живота ви. Той действа много успокояващо, но същевременно ни дава и нужната смелост, за да разширим нашите идеи и нашата осъзнатост.

Син: действа успокояващо, а на физическо ниво помага при проблеми, свързани с гърлото, носа или ушите; Помага за разрешаване на ситуации и проблеми, произтичащи от кармична безизходица, облекчава изкуплението.

Жълт: този цвят флуорит ни помага да се фокусираме по добре над проблеми или задачи, подтиква ни към сътрудничество с други хора и е полезен при изграждането и сработването на дадена група.

Итрий (лавандулов цвят):  този флуорит е необичайна, рядка и красива форма на мексиканския лилав флуорит. Необичайното при него е това, че той не се разцепва на люспи като другите разновидности и е изключително плътен. Флуоритът изобщо е известен като камък на ума и менталното ни тяло, но итрият се различава и в това – за него се твърди, че е свързан с физическия свят. Въпреки, че това свойство може да изглежда необичайно за минерал, ориентиран към интелекта, то играе изключително важна роля. Много хора са прекалено „умствено“ ориентирани, те са мислители, философи и мечтатели, които нямат нужната дисциплина и „заземеност“, за да превърнат своите идеи в реалност. Итрият подпомага заземяването на тези „мислители“, като проявява и овеществява тези техни планове, т.е. кара нещата да се случват. Друг начин за използване енергиите на този камък е за да снижават интелектуалните концепции и теории до ниво, по-лесно разбираемо за обикновения човек. Минерали като Селенита ни дават достъп до Висшата мъдрост, Калцитът пък може да играе ролята на мост, свързващ тези две реалности – Висшата и нашата собствена, но минералът Итриев Флуорит ще пренесе тази информация надолу през физическия план до ниво, по-лесно разбираемо за нас самите.

Цвят Дъга: този Флуорит отразява три отделни цвята: лилаво, зелено и синьо. Това означава, че е способен да ви помогне да се излекувате или пречистите на три нива: духовно, емоционално и психическо. Първоначално той ще ви донесе необходимата осъзнатост и след това ще започне да ви помога в процесите, нужни за пълното ви Изцеление.

Двойна Пирамида: този кристал, освен че синхронизира нашия Дух с физическия план, изравнява и пренарежда вътрешното ни осъзнаване с външното, уравновесява двете полукълба на мозъка ни, то той работи и изключително добре с Коронната ни чакра. Той може да провокира и осветяващи пътя ни кармични уроци.

Fluorite

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Флуоритите могат да се използват съчетани с други камъни. Флуоритът помага, за да се отвори път за силата на другия/другите камъни, за да бъдат те по-ефективни. Може да се използва и като камък за медитация – тогава той ще ни помогне като енергизира тялото и повиши силата на концентрацията ни.

Ако бъде поставен директно върху засегнатата област, флуорит постепенно премахва болката. Прякото прилагане на камъка е особено полезно за заболявания като енергийни блокажи, респираторни проблеми, гнойни рани и кожни заболявания, както и при артрит.

Лечителите го използват, за да помогне и при проблеми с язви, както и при проблеми на дихателната система, тъй като той стимулира регенерацията на клетките в тези области.

Магически свойства:

Енергия: Излъчва

Елемент: Няма отбелязан такъв

Сили: Материална сила

Флуоритът е един отскоро познат минерал, но тенденцията е неговата популярност да нараства. Няма дълга история на употреба в магически риуали; Тепърва неговите влияния ще се проучват. Като цяло изглежда, че работи със съзнанието, полезен е за укрепване на мислите ни. Намалява влиянието на нашите емоции в дадени ситуации, така че да можем да получим по-ясна и точна перспектива.

Тъй като флуоритът влияе върху интелектуалния ни свят, той обуздава силните емоции и изглажда мисълта ни, когато сме залети от вълните на депресията и отчаянието.

Зодия:

Асоциации: Няма отбелязани

Не е традиционен „Рожден камък“ за определен месец.

Камък на Скорпион, Водолей и Риби. Флуоритът символизира отговорност и подчинение.

Чакра Класификация:

Флуоритът помага за общото здравословно състояние на двигателно-опорната система на тялото ни. Всички цветове са добри за почистване на аурата. Многоцветните флуорити взаимно засилват влиянието на цветовете, включени в тях.

Чистият или безцветен флуорит предпазва от психически атаки и укрепва съзнанието. Работи добре с 6-та и 7-ма Чакри, т.е. Третото око и Коронната Чакра.

Синият флуорит има качеството да защитава емоциите ни и така да възстановя емоционалното ни равновесие. Използва се за работа с пета – Гърлената Чакра.

Лилавият флуорит укрепва мистичните прозрения, носи психическа осъзнатост и може да отвори Третото ви око, т.е. работи добре с шеста Чакра

Зеленият флуорит е отличен камък за всякакъв вид изцеление, тъй като носи такова на всички нива. Той също така насърчава любовта към нас самите. Използва се при работа със Сърдечната чакра.

Цвят Дъга – всички флуорити, обагрени в цветове на дъгата са важни балансьори и лечители.