Азурит

Азуритът е минерал, производен на елемента мед, с лазурно-син цвят. Той понякога се среща под формата на призматични кристали и много рядко бива фасетиран. Среща се в съчетание с Малахит като резултат от изветряване и окисление на медни и сулфидни минерали.

Този красив тъмносин камък събужда Третото око, засилва контакта с духовните ни водачи и повишава нашата психическа осъзнатост.

Името „Азурит“ идва от персийски – „lazhaward“, което означава син, често се използва в бижутерията, както и в колекции като красив минерален образец.

Древните гърци и римляни използвали формите на този кристал, както за приготвяне на боя, така и за медицински цели.

Научни свойства:

Твърдост по скалата на Моос: 3.5

Моноклинна кристална структура

Азуритът често се среща в области, където се добива мед, например – Австралия, Африка, Чили, САЩ, Мексико, Китай и в бившия СССР. Кристалите от Шеси, град близо до Лион, Франция се наричат шесилит.

Мистични свойства:

Азуритът се нарича „небесен камък“, тъй като се счита, че подпомага развитието на съзнанието, психически умения и способности, засилва интуицията и води към по-голяма точност в описанието на психическите ни видения и преживявания.

Той е отличен камък за медитация, позволява лесно да навлезем в медитативно състояние, а също така подобрява пророкуването и гадателските умения. Азуритът може да ни помогне да контролираме потока си от енергия, като ни „достави“ точно толкова от нея, отколкото имаме нужда в дадената ситуация.

Азуритът увеличава креативността, носи вдъхновението и засилва интуицията. Изгражда нашата увереност в духовното ни пречистване. Полезен е и когато се учи за изпити, тъй като ни помага да запазим придобитата информация.

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Азуритът помага при всякакви проблеми, свързани с дисфункция на гърлото и врата, като: възпалено гърло, болки във врата и гърлото, проблеми с щитовидната жлеза, проблеми със слуха и астма. Помага на тялото в оползотворяването на кислорода, което от своя страна помага за подсилването на кръвта.

Силната връзка на Азурита с елемента Мед, прави този скъпоценен минерал перфектно допълнение към медните бижута, които се носят за третиране на артрит и ревматизъм.

Тъй като Азуритът има абсорбиращи свойства, той може да се използва и за изчистване на токсините от тялото. Това касае както токсини приети от околната среда, така и токсини усвоени чрез лекарства.

След използване на Азурит за лечебна цел, той трябва да се почисти внимателно. Най-добрият начин за това е опушването му с градински чай или пелин. Най-добре е да не се използва вода, тъй като азуритът е доста чувствителен и има вероятност да се разпадне при контакт с течности.

азурит

Магически свойства:

Енергия: Приема

Елемент: Вода

Сили: Психически Сили, Сънуване, Гадаене, Лечебни Сили

Азуритът е символ на Окото на Духа и ще ви помогне да отключите другите измерения на битието. Когато се постави върху Третото око по време на медитация, целяща духовно осъзнаване и достигане на по-висша мъдрост, той помага за премахване на блокажи на психичните ни способности и особено на ясновидството. Това става чрез енергизиране на Третото око от Азурита и разширяване сферата на вътрешните ни видения.

Ако желаете да изпаднете в дълбока медитация или да осъществите астрално пътуване във времето и пространството, лепнете този камък в центъра на челото си – върху центъра на Третото око, той със сигурност ще ви помогне. Това, обаче не се препоръчва да се прави повече от веднъж на всеки десетина дни, тъй като твърде честото му използване по този начин може да ви направи доста вятърничави.

Зодия:

Асоциации: Венера

Не е традиционен „Рожден Камък“ за определен месец.

Камък на Козирог. Азуритът символизира проницателност и откривателски амбиции, също така насърчава и чувството за справедливост.

Чакра Класификация:

Азуритът се свързва с Пета (Чакрата на Гърлото), с Шеста (Третото око), както и със Седма Чакра (Коронната чакра).

Той най-често се използва за Чакрата на Третото Око, тъй като действа като мощен усилвател на виденията, балансира я, стимулира я и същевременно я зарежда с енергия.

Азуритът също съдейства и за подравняването на всичките седем чакри.