Родохрозит

Родохрозитът е елегантен розово-бял минерал, наричан „камък на Любовта и Баланса“, тъй като балансира и засилва Любовта на всички нива.

Открит е сравнително наскоро, така че е „нов“ член на минералното царство. Среща се в оранжево и розово. Има ивици с различна ширина в нюанси на бялото. Символизира откритост, събужда Всемирната Любов, която не се ограничава само до един човек.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 4

Тригонална кристална структура

Розовият цвят на родохрозита се дължи на елемента Манган. Оцветява се, когато разтвореният от подпочвените води манган, в съчетание с карбонатен материал, се просмуква и се стича от тавана на пещери и пукнатини дълбоко под земята. Среща се в Аржентина, Перу, Русия, Южна Африка и САЩ

Варира от светло-червен до розово-червен и интезивно розов цвят, често с черни петна и жилки. Името произлиза от гръцката дума „rhodon“ (розов) и „chros“ (цвят). Този цвят се нарича Инка-Розово, тъй като инките вярват, че кръвта на техните родоначалници някога се е превърнала в този камък.

Мистични свойства:

Изцеляване, комфорт, хармония и приятелство. Родохрозитът осигурява гладкото протичане на енергийните потоци, емоционална изразителност, доброта, толерантност, състрадание и любов към себе си.

Той ни помага да изживеем нашите духовни вярвания, улеснява балансирането на емоционалните ни процеси и така ни настройва в съзвучие с Висшия ни Аз.  Подобрява съзнанието и нашата духовност.

Родохрозитът е възможно най-добрият камък за подпомагането на душата, за да достигне най-висшите си нива. Той ще съдейства за по-лесното намиране на решение във възникващите противоречия, дължащи се на двойствеността на Природата и Душата.

Родохрозитът ще съдейства за ускоряване на разширяването на съзнанието, както за разбирането, така и за започването на интензивна релаксация, приемане и балансиране.

Родохрозитът премахва тенденциите към избягване или отказ, помага ни по-лесно да възприемаме новата информация, както и поддържа чистота на интелекта ни (за вече придобитата информацията).

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Родохрозитът е известен със свойството си да стабилизира кръвното налягане и кръвообращението, и се използва при лечение на втвърдяване и стесняване на артериите. Това е и свойството, което го прави толкова подходящ за предпазване от хронична мигрена, но за целта лечението трябва да продължи адекватен период от време. За кратки „атаки“ камъкът може да бъде поставен върху място на болката или на задната част на главата и да се остави така, докато болката затихне.

Rhodochrosite

Магически свойства:

Енергия: Излъчва

Елемент: Огън

Сили: Енергия, Мир и Любов

Този светло-розов камък притежава невероятна двойственост. Носи се, за да отпуска „заеми“ от допълнителна енергия по време на периоди на изключителна физическа активност, но също така и за да успокоява емоциите и тялото ни, прочиствайки го от стреса!

Може да носите родохрозит, когато ви е необходима допълнителна физическа енергия, но може да го използвате и в банята, за да се отпуснете и „отмиете“ стреса. Въпреки, че може да ви изглежда необичайно, не забравяйте, че той е вашия „овластен“ скъпоценен камък, който фино се настройва към вашите магически нужди.

Зодия:

Асоциации: Марс

Не е традиционен „Рожден Камък“ за определен месец.

Камък на Лъв и Скорпион. Ако сънувате родохрозит – символизира нерешен емоционален въпрос, който ви тревожи.

Чакра Класификация:

Родохрозитът тонизира и почиства Базовата, Сакралната и Сърдечната чакра, както и балансира умствените и емоционалните ни процеси. Нежен, но и може би най-силно вибриращия с енергията на Любовта камък, който лекува Сърдечната чакра, особено за даване и / или получаване на Любов.

Този минерал се свързва с долните три чакри (Базова / Коренна Чакра, Сакралната / Пъпна Чакра и Чакрата на Слънчевия сплит) и може да го използвате, за да се изчистите и отървете от нерешени емоционални проблеми, които са ви причинили обезпокоителни блокажи. По този начин, Родохрозитът ви помага и да откриете вашата цел в живота.

Той може да „магнитизира“, засили и след това да задържи енергииното поле около ползвателя си или определена негова област. Родохрозитът има силен ефект върху интуицията и творчеството, подобрява съня.