Диамант

Диамантът е не само най-твърдият сред скъпоценните камъни, но и най-твърдият минерал на Земята. Съчетанието от брилянтен огън и изключително страстен блясък е направило диаманта един от най-ценените и желани камъни през историята на човечеството.
Чистите и безцветни диаманти са най-търсени, но напоследък и цветните такива започват да добиват популярност! От жълто и кафяво до зелено, синьо, розово, червено, сиво или черно, цветът им може да варира в зависимост от примесите.

Научни данни:

Твърдост по скалата на Моос: 10

Кубична кристална структура

Диамантът се оценява чрез така наречените „четири C-та“ на: Шлифовка (Cut, англ.), Цвят (Colour, англ.), Бистрота (Clearity, англ.) и Карат (Carat,англ.) ..

Диамантите се образуват при високи температури и налягане на повече от 70 километра под повърхността на земята. Макар че, през 1870г Южна Африка е била най-големият производител на диаманти, то в момента най-висок е добивът на диаманти в Австралия. Диаманти се добиват също и в Гана, Сиера Леоне, Заир, Ботсвана, САЩ и Бразилия.

Мистични свойства:

В древни времена диамантите са били носени като разчупени на парчета камъни. Били са ценени, заради красотата и свойствата си като скъпоценни камъни. След изнамирането и прилагането на фасетирането като начин за обработка се разкрива напълно техният истински, ослепителен характер.
Диамантът е камък, който укрепва връзките и подобрява любовните отношения – затова най-често се използва като символ в годежните пръстени. Древна легенда разказва, че това е камъкът на любовта.

Той води до дълголетие, като това важи особено за взаимоотношенията, баланса, яснотата и благодатта. Диамантът може да „засили“ мислите на приносителя си, независимо дали са силни или слаби. Също така дава на човек кураж и надежда.

Диамантът укрепва самочувствието и насърчава желанието за независимост, като същeвременно противодейства на ревността.

Лечебни свойства:

(Моля, имайте предвид, че информацията в този уеб-сайт не може да замени консултацията с медицински специалист! Цялата информация, съдържаща се в сайта, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел! Моля, консултирайте се с Вашия лекар или медицински специалист, преди да се започне алтернативно лечение, диети, добавки или програми за двигателна активност.)

Диамантът е известен като майстор-лечител, той разчупва блокажи както в коронната чакра, така и в личността на приносителя си.

В миналото натрошен диамант се е използвал като лек срещу много заболявания. Малка част от необработен диамант се е поставяла за една нощ в чаша с вода, за да се изпие структурираната по този начин вода на следващата сутрин – тази рецепта е била позната като отлично средство за подсилване на тялото при борбата със стреса, особено в периоди на изтощение или при възстановяване след боледуване.

Диамантена огърлица трябва да се носи с едно на ум, тъй като това колие може да блокира енергийните потоци в тялото, ако ползвателят има негативни мисли или чувства.

Магически свойства:

Енергия: Отдава/Излъчва

Елемент: Огън

Сили: Духовност, Защита, Смелост, Лична сила, Мир, Помирение, Лечебни сили, Противодейства при сексуална дисфункция.

Диамантът разполага с широк и разнообразен магически репертоар. Носен като бижу се използва за насърчаване на духовността и божествения екстаз – шаманското ритуално състояние на съзнание. Обикновено се използва по време на медитация и при духовни занимания.

Поради своята твърдост, диамантът често се асоциациира със слънцето. Диамантите се използват и в магии за увеличаване на физическата сила. В древен Рим, той се е поставял в стоманени пръстени така, че камъкът физически да докосва кожата. Това давало повече храброст на войниците, както и смелост, и желание за победа.

Диамантът се смята за магически камък притежаващ велика сила. Твърди се, че подобрява всички енергии в тялото, ума и духа, което помага за привеждане в съответствие с Висшия Аз. Диамантът, поради естествения си показен характер, отдавна е известен като камък за защита. Фасетирането му в шест еднакви страни е най-добрата гаранция, че той ще носи късмет на приносителя си през целия им съвместен живот.

Опитайте да наблюдавате фасетиран диамант на меката светлина на свещ и се насладете на неговият свят от изискани цветове, създадени при отраженията на тази светлина. Също така не забравяйте, че диамантите не трябва да се почистват или зареждат.

Зодия:

Планета: Слънце

Традиционен „Рожден камък“ за месец Април.

Камък и на Лъв, диамантът осигурява просветление, чистота и яснота. Тя осигурява защита, запазва спокойствието и дава сила.

Чакра Класификация:

Диамантът се свързва с 7-ма (Коронна) чакра.

Диамантът хармонизира всички чакри. Спуснат над „Третото око“, диамантът ще подпомогне борбата с психични заболявания чрез активиране и стимулиране на третото око.