Често задавани въпроси

Възможно ли е разминаване в цвета на камъка, с този на снимката му в действителност?

Снимките и клиповете на минералите са направени така, че да се доближат максимално близко до действителния им цвят и наситеност. Въпреки всичко има минерали, при които е много трудно да се пресъздаде тяхната наситеност или цвят, заради определени техни свойства(напр. плеохроизъм ). Също така Balkanmineral.com не носи отговорност за неточното възпроизвеждане на цветовете от мониторите на потребителските компютърни системи, които се използват за достъп до магазина, дължащо се на индивидуалните им настройки и техническите им параметри. От досегашния ни опит констатираме, че само за фасетираните Аметрин и Танзанит е допустимо разминаване в рамките на 1-2 тона в наситеността на цвета.

Защо снимката или клипа на закупения от мен продукт продължават да стоят в сайта?

Снимката или клипа на закупения минерал или шлифован камък се оставя да стои в продължение на 3 дни след покупката му, за да може клиентът да ги свали в случай, че са му необходими. Авторските права върху снимките и клиповете на минералите са собственост на Balkanmineral.com. Освен Balkanmineral.com клиентът закупил определен минерал или шлифован камък също придобива авторски права върху снимките и клиповете на закупения от него минерал или шлифован камък.

Мога ли да си поръчам сертификат за определен шлифован камък от вас?

Balkanmineral.com не е оторизирана лаборатория за сертифициране на шлифовани камъни, но можем да ви изготвим спецификация на желания от вас шлифован камък.

Ще доставите ли скоро определен вид минерал?

Свържете се с нас по телефон, по имейл или чрез контактната форма на сайта. Ще ви отговорим до 24ч. и ще направим всичко възможно, за да осигурим желания от Вас минерал или шлифован камък.

Мога ли да направя промени по поръчката си?

След като сте завършили Вашата поръчка, тя се записва автоматично в системата ни и корекции по нея не са възможни от страна на клиента. В случай, че е необходимо да се извърши корекция, то задължително се свържете с нас на посочения телефон за контакти най-късно до 15:00 часа в деня на поръчката (в работни дни).

Какви са начините, по които мога да направя поръчка?

Можете да направите поръчка онлайн в сайта ни, на посочените телефони и по мейл.

Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

Не, регистрацията не е задължителна, за да се направи поръчка. В случай, че се регистрате ще можете да следите статуса на вашите поръчки и да получавате информация за най-актуалните ни предложения и промоции.

Мога ли да закупя избрания от мен минерал лично от офиса на Balkanmineral.com?

Не, не е възможно, тъй като складовите наличности са отделно от административния отдел. Понастоящем Balkanmineral.com работи само с куриерски услуги, като винаги осигурява преглед на пратката преди заплащането ѝ.

Каква информация е необходима, за да направя поръчка по имейл или по телефона?

За да направите поръчка по имейл или по телефон са нужни: име и фамилия, точен адрес за доставка (или адрес на офис на спедиторска компания), телефон за връзка и e-mail. Независимо по какъв начин желаете да направите поръчката задължително упоменете името на желания артикул(цялото му заглавие от магазина).

Какви са сроковете за доставка?

Стандартният срок за доставка е до 3 работни дни, но всички заявки на клиентите се изпращат към офис на спедиторска компания още на същия ден от заявяването им (поръчки генерирани до 15:00ч.). Когато поръчките са за големи населени места те биват доставени през следващия работен ден, а когато касят по-малки населени места, тогава сроковете за доставката им зависят от условията на компанията-превозвач (обикновено 2 работни дни).

Имате ли физически магазин, където мога да разгледам артикулите Ви?

Balkanmineral.com е електронен магазин, който предлага стоките си само онлайн. Можете да пазарувате чрез интернет поръчки или телефонно обаждане.

Чрез коя куриерска фирма се осъществява доставката?

Използваме куриерските услуги на фирмитеЕконт и Европът„.

Каква е цената на куриерската услуга?

Цената на доставката зависи от грамажа на поръчаните стоки. Базовата цена за доставка до офис на спедиторска компания е 4лв. + коефициент изчислен на база теглото на пратката (около 50ст.). Базовата цена за доставка до адрес на клиента е 7лв. + същия коефициент.

Защо телефонния номер на се вижда?

Защото най-често задавания въпрос е: „Истински ли са камъните?“, а отговорът му можете да откриете в тази секция.

Истински ли са камъните?

Да, всички камъни в сайта са автентични и отговарят на описанието си. Ние НЕ предлагаме синтетични камъни, както и силно третирани такива.