Доставката на заявените продукти се извършва в рамките на 3 работни дни от момента на потвърждаване на поръчката.

В случай, че продуктът не е наличен, а е необходимо той да бъде изработен, то срокът за неговата изработка се договаря между Търговеца и Потребителят/клиентът. Според вида, сложността и уникалността на изработката на заявеният артикул, срокът за неговата изработка може да бъде удължен поради възникване на непредвидени обсоятелства и условия независещи от Търговеца.

При наличие на обстоятелства и условия водещи до забавяне изпълнението на поръчката, Търговеца се задължава да уведоми Клиента в срок от 72 часа от възникването на тези обстоятелства чрез посочените от него данни за контакт – електронна поща и/или телефон.

Доставката се извършва за сметка на Клиента.

Ако Клиентът не укаже конкретна фирма за изпълнение на куриерски услуги, то изборът на такава фирма се извършва от Търговеца. Указаният от Клиента телефон се предоставя на фирмата за изпълнение на куриерски услуги, с цел уточняване на удобен за Клиента час на приемане на доставката, освен ако не е изрично указано противното в полето за коментар към заявката.

Поръчките се доставят в цялата страна чрез куриерските фирми „Еконт Експрес“ или „Европът“ до адрес на клиента или до регионален офис на тези фирми в съответното населено място и според стандартните им тарифи, които можете да видите тук:  тарифи на куриерска фирма „Еконт Експрес“ и тарифен калкулатор на куриерска фирма „Европът“.

Поръчки по телефон за текущия ден се приемат в часовете между 10:00ч. и 15:00ч. за съотвентия работен ден. Поръчки директно от системата на електронния магазин www.balkanmineral.com (чрез натискане на Бутона „Купи“) могат да се извършват 24 часа в денонощието!